Известие

Collapse
No announcement yet.

Истина или не за откачена ламбда сонда?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

хах и аз го знам него,но не ми се идва до софето само заради това. Иначе скоро май ще пътувам по работа до софия и ако е с моята кола,мисля да му се обадя да я погледне,че ми писна вече
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Понеже ми запалихте с тая тема старото любопитство по отношение на ламбда-сондата, имам следния въпрос. Днеска най-после успях с мултицета да засека някакъв сигнал от сондата-номерът бил да остава закачен подгрева на сондата, а да откача другия куплунг и на него да меря. Та сондата прави следното-от волтаж 0 като почне да загрява качва постепенно, но не много бързо до 0.8 макс, но на празен ход кове на около 0.7 волта. Сигналът не се мени като оставя колата на празен ход. Като подам газ, волтажът пада до около 0.4, може би и малко по-ниско, като го прави сравнително бързо. Като върна газта пак си се кротва на около 0.7 +/- . Как да тълкувам тези стойности?

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
        Понеже ми запалихте с тая тема старото любопитство по отношение на ламбда-сондата, имам следния въпрос. Днеска най-после успях с мултицета да засека някакъв сигнал от сондата-номерът бил да остава закачен подгрева на сондата, а да откача другия куплунг и на него да меря. Та сондата прави следното-от волтаж 0 като почне да загрява качва постепенно, но не много бързо до 0.8 макс, но на празен ход кове на около 0.7 волта. Сигналът не се мени като оставя колата на празен ход. Като подам газ, волтажът пада до около 0.4, може би и малко по-ниско, като го прави сравнително бързо. Като върна газта пак си се кротва на около 0.7 +/- . Как да тълкувам тези стойности?
        Реално никак!
        Уреда с който мериш ти дава средна стойност, а не актуалната стойност, която сондата има на изхода си.
        От цялото мерене единствено става ясно, че сондата ти не е умряла, а реагира на промяна режима на двигателя.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
          Реално никак!
          Уреда с който мериш ти дава средна стойност, а не актуалната стойност, която сондата има на изхода си.
          От цялото мерене единствено става ясно, че сондата ти не е умряла, а реагира на промяна режима на двигателя.
          Ясно...мерси за разяснението

Comment

Засечен разход Русе - София - Русе:
            8,8 л на 100 км ( 10 лв )
            Мисля че всичко е ОК и съм много доволен от вървенето на газ. Съжелявам, че толкова време досега не посмях да сложа газов инжекцион, а е ТРЯБВАЛО!
            Алфа Ромео 155 1.8 8V T.Spark 92г.

Comment

Вчера си откачих ламбдата за проба....отдавна е трябвало да го направя. Не съм карал много от тогава и не мога да съм категоричен, но мисля, че колата се промени. То е за мой срам, че не съм ходил досега на диагностика да ми потвърдят съмненията за заминала ламбда сонда, но трябваше поне да я откача за толкова години. Сега педалът на газта е много по-отзивчив, има сякаш повече въртящ момент от ниските обороти, развърта се повече и не знам дали си внушавам, но спря да мирише на бензин. Трябва да отвия някоя свещ да видя как е цветът. Принципно тия признаци са малко противоречиви, защото подозирам, че сондата е била забила на богата смес(преди време се опитвах да я меря с мултицета и показваше някаква средна стойност 0.7 волта) и е карала компа да обеднява сместа. От там идва белия цвят на електродите на свещите. Което обаче не обяснява защо преди колата миришеше на бензин, а сега не усещам.

Comment

Working...
              X